ullared

Jaha vi packade in oss i bilen och drog iväg till Ullared. Alldeles för sent och alldeles för hungriga kom vi fram efter många om och men.
Vi trängde oss in bland en mängd andra människor och det tog en stund innan vi fattade vart allt var, men hund sakerna var i början. Utbudet kan jag väl inte säga var det bästa. Jag hade nog för höga förväntningar. Men jag fick med mig en del saken hem till Zac bla. säng, ben, täcke, matskålar, handdukar, leksak osv.
Sortimentet var väldigt blandat eftersom folk plockar upp en sak och lägger ner den någon annanstans. Men det var billigt och små saker hittar man alltid men jag hade inte åkt dit enbart för hundsakerna!

Bilder kommer en annan dag eftersom min kompis kamera har gått sönder.

Idag har vi varit på hundklubben och hoppat lite, det gick bra i slutet när lillen kunde använda hjärnan lite mer. Ha en bra kväll nu ska jag tilll jobbet.

vi är helt slut

Både jag och Zac är helt slut efter en heldag med hästar, skog och frisk luft. Visst låter det ganska härligt?

Imorgon ska jag och några vänner åka till Ullared och shoppa låss lite skit saker så ska kolla om det finns några vettiga hund saker där. Jag brukar oftast köpa min saker till hundarna på Rilo i Jönköping men där är det grymt dyrt, två skålar i rostfritt för 500 kr.. Det är dyrt! Så uppföljning kommer på det imorgon.

Nu blir det att laga middag. Ha en bra kväll.


stallhunden

Zac har varit med mig två dagar i rad nu i stallet, jag har inga hästar själv längre men varit med en kompis nu och han älskar det! Jag trodde inte han skulle visa någon respekt för hästarna men han har varit jätte duktig. Kanske om några år kan han spring ijämter när jag rider om jag nu köper någon mer häst. Zelda har alltid varit jätte enkel att ha med i både stallet och på ridturerna.
Neh nu ligger vi här helt utslagna i soffan, med andra ord blir det en slapp kväll. Ha en bra eftermiddag/kväll!


Lillen ligger och snarkar.. Just nu försöker jag ta med honom överallt så han blir van vid alla möjliga miljöer! Men det tar på krafterna med massa nya intryck;)


vet ni vad?

Jag har gjort min första resa! Jag packade ihop mina hundar och drog till Halmstad. Detta kommer verkligen inte vara grunden för mitt arbete men vi gjorde en liten utflykt i alla fall. Jag ringde runt en bra stund till olika hotell och bestämde mig sedan för Scandic i Halmstad eftersom det var det enda hoteller jag kunde hitta där man fick ett hundrum och inget rökrum. Jag förstår faktist inte hur hotellen tänker när de stuvarr in hundar i rökrum.. Inte snällt.
Men när jag fick tag på detta blev jag jätte glad och när de sa att vi skulle få ett helt vanligt dubbelrum blev det bara bättre.
Vi kommer dit.. Hela hotellet ser jätte fint och nybyggt ut och vi fick rumsnumret 504.. Då tänkte jag direkt, oj vi kommer få utsikt! Men nej.. Efter en stunds vandring runt bland massa olika korridorer och trappor som ledde NERÅT, kommer vi fram. Vi befinner oss då längst ner i källaren i en liten korridor med ca 5 rum. Vi hittar våran dörr fort och kliver in. Eller ett helt kliv var det nog inte riktigt eftersom rummet är det minsta jag någonsin har sett. Min första tanke var att detta kommer inte hundarna klara, de kommer döda varandra eller mig. Men allt gick bra och de gav mig en liten besviken blick men gick sedan och la sig i fotöljerna och somnade. Samtidigt satt jag och Johan kvar och stirrade på det lilla rummet med möbler som var från en annan tid. Rummet luktade damm och jag hittade kvarglömda leksaker från andra hundar bakom gardinerna och det låg hår i hela badrummet.
Natten på hotellet blev orolig och jag vaknade flera gånger för att titta till hundarna så de kunde sova osv ( vadå hönsmamma.. ).
Nästa morgon begav vi oss till stranden och det var faktist det enda som höll mina förväntningar och hundarna älskade det! De sprang fram och tillbaka som tokiga. Zac smakade lite på vattnet men spottade ut det lika fort.

Vad kunde hotellet gjort bättre?

Jag tycker att alla hotell ska få sina gäster att trivas så bra som möjligt, det är deras jobb! Så även om man har ett handikapp eller är allergisk eller har hund med sig så ska man kunna ha samma möjligheter som alla andra gäster! Men jag tycker inte detta hotellet gjorde allt för att få mig och mina hundar att trivas även om det bara hade behövts små saker. Tänk bara om de hade ställt in två matskålar eller lagt in en säng till hundarna, vilken skillnad det hade gjort! Då hade jag känt att mina älsklingar var mer välkommna och jag hade fått en bättre upplevelse från hotellet. Sen hade ju självklart ett stort plus varit om vi fått ett normalt rum kanske till och med lite större så det skulle vara anpassat för hundar. Men man kan väl inte få allt här i världen.

Vad var positivt?

Jag hittade faktist en positiv sak men hotellet också. Det var att från våran "källare" så hade vi en egen utgång, så när det var dags att kissa behövde vi inte gå genom lobbyn varje gång.





Nästa gång styr vi våra nosar åt Stockholm! Det ska bli spännande så om ni har frågot eller egna erfarenheter så skriv en kommentar!

Ha en bra kväll.


Höst

Satt och läste igenom inlägget innan nu och såg hur mycket stavfel jag hade gjort, ursäkta för det men jag är verkligen hemsk på att stava och speciellt när jag skriver fort.


Nu är det höst på riktigt, igår snöade det och idag är det minus grader.. Ja jag bor i Jönköping inte norrland.. Men jag är förberebb för vintern öven till Zac, han ska ju inte behöva frysa heller. Okej nu tänker ni att "såna hundar behöver inga kläder". Men när man bor i en liten lägenhet och det är regnigt, snöigt och slask ute så är det inte roligt att släppa in en hund efter promenad. Då underlättar ett täcke vääldigt mycket och man slipper smuttsiga mattor och soffor:) .
Här är ett täcke jag har till Zac från Puppia:



Sen har han en regnoverall från hööks:




Det blir förmodligen ett till täcke innan det blir riktigt kallt, man måste ju skämma bort sin lilla plutt.. Utav dehär två gillar jag det översta från puppia mest eftersom det är lite tjockare och har en riktigt snygg luva på med päls.

SOS animals

Vet ni vad jag skulle vilja göra?
Jag skulle vilja åka till Spanien och jobba som volontär för SOS animals! Hur roligt skulle inte det vara?
Hur många gånger har man inte velat hjälpa hundar när man varit i andra länder? Att det verkligen finns människor som har det som jobb.. Vilken dröm!
 Människor som jobbar för hundar i andra länder är så fruktansvärt starkt gjort. Visseligen finns det delade åsikter om de som adopterar hundarna hem hit till Sverige men enligt mig så är så änlgar allihop. Jag har funderat flera gånger på att adoptera en själv men har väl varit för feg. Men någon gång när jag blir äldre och bor i hur så tänker jag erbjuda mitt hem som jourhem för hundarna som kommer hit till Sverige.

Vill ni veta mer om hur de jobbar på SOS animals? Gå in på deras hemsida http://www.sos-animals.se/default.asp men jag varnar er, man blir helt kär i alla hundarna och vill bara krama dem och ge dem all kärlek som finns.
Det finns jätte spännande historier från de som har åkt ner som volontärer.

Här är ett exempel på en hund som behöver ett litet speciellt hem eftersom hon är väldigt stressad.. 


Namn: Marlene
Ras: Blandras
Kön: Tik
Ålder: Född januari 2004
Vikt: Ca 16 kg
Mankhöjd: ca 48 cm

Beskrivning:

 

Marlene kommer ifrån början hela vägen från Granada. Hon är en framåt, glad och kärlekstörstande tös. Hon vill vara med där det händer saker och älskar att få komma ut på promander. Marlene går bra ihop med andra hundar och tränar på att gå i koppel varje dag.

Uppdatering 7/8

Marlene befinner sig i sitt fosterhem på Munsö. När hon kom till Sverige hade hon ett hem som väntade. Hon skulle vara ett par veckor i fosterhemmet innan hemmet kunde ta emot henne. I Spanien hade Marlene problem vid matsituationer vilket vi och det nya hemmet var medvetna om. Under perioden i fosterhem upptäckte vi dock att hon lider av ett mer utvecklat stressbeteende. Detta visar sig på det sättet att hon attackerar sina bakben, skäller och morrar vilket inte skulle vara hållbart i hennes nya hem. Vi ville även utreda om detta var något som kunde bli bättre. Enligt vår veterinär var det vettigt att ge henne en chans och med hjälp av rutiner och även medicinering har vi nu kunnat se resultat. Marlenes stressbeteende har lugnat ner sig, vissa dagar märker man inget alls, andra dagar återfaller hon. Vi vet inte hur länge hon haft detta problem och det kan, om det någonsin gör det, ta ett tag innan det går över helt.
 
Marlene bor nu tillsammans med tre andra hundar men hon bryr sig inte speciellt mycket om dem, hon är alltså inte beroende av hundkompisar i sitt nya hem. Hon behöver en lung familj med bra rutiner som kan hjälpa henne vidare och som är villig att ta hand om en tjej som samtidigt som det är mycket fart i behöver finna ro. Marlene älskar att springa lös och vill även kunna få göra det i sitt nya hem. Det är en fördel om hon får bo i en lantlig miljö där möjlighet till både lugn och spring finns.
 
Jag har bott med Marlene sedan i slutet av april och kommit att tycka mycket om denna speciella tjej, som naturligtvis kommer kräva en hel del arbete. Marlene "stänger av" ibland och befinner sig i sin egen värld. Hon behöver tålamod och mjuka metoder, så småningom kan kanske spår vara en passande aktivitet för Marlene

Marlene har bott i mer än fyra år på hundgården och är verkligen värd ett "nytt liv". Så trots hennes problem är jag verkligen glad att hon fick komma hit och har naturligtvis förhoppning om att hennes nya hem finns någonstans.

Vill ni träffa henne så kontakta fosterhemmet.
Här kan ni se bilder på henne, det fungerade inte att klistra in någon..
http://www.sos-animals.se/products.asp?r_id=2727


Nej nu ska jag och Zac o Zelda gå på kvällsrundan.. Ha en bra kväll allihop och kram till alla som hjälper hundar som har det svårt, ni behövs.


Ny design

Ser ni skillnaden?(Jag vet inte varför jag ser ut som en solarie bränd morot i ansiktet!)
 Hehe gjorde ett försök till att få en bild som skulle bli okej, det blev den bästa efter mååånga försök haha se nedanför..







Jaja annars var båda mina hundar jätte duktiga idag, höll mest på med Zac och Mella hjälpte mig. Zelda fick bara ha lite kul på slutet.. Man måste ju vara rädd om gameltantens ben och leder..


Mellas hund Foxie, det syns inte så bra på denna bilden men hennes ögon är isblåa! Jätte coolt.


Zac värmer sig i sin tuffa jacka från Puppia..

Glöm inte rösta för vilket hotell jag ska resa till(rulla neråt!) ! Och skriv era kommentarer här istället för på vovve.net eller bukefalous.se så har jag allt samlat på ett ställe;) Tack! Jag kan bara säga att just nu leder Stockholm med en röst, så kanske blir det de?


Åksjuka

Min "lilla" valp Zac har ända sen jag hämtade honom varit väldigt åksjuk. Han kräks om man åker längre sträckor och så fort han förstår att han ska gå in i bilen så börjar det rinna slem från hans mun. Jag har försökt allt nu känns det som, lugnande spray, tränat på att hoppa in och ut bilen och sitta där när den står stilla osv men inget hjälper! Nu har jag köpt receptfria åksjuke tabletter som djursjukhuset rekomenderade och det hjälper nog lite men jag tror det sitter mer i huvudet. Någon som har samma problem eller vet vad man kan göra?

Förresren glöm inte rösta för vilket hotell jag ska åka till i inlägget nedanför!


Zac är påplats på sin utsikts plats som vanligt!

Hjälp mig att välja!

Nu får ni hjälpa mig att välja mellan dessa två hotell, vilket ska jag åka till och skriva om? Vilken utavstäderna låter mest intressan när man har med sig hunden?

Hotell nr. 1

First Hotel Reisen- Stockholm

IT'S NOT JUST A DOG!

Checka in på First Hotel Reisen och njut av en härlig vistelse tillsammans med din fyrbenta vän.

I paketet ingår:
- Läckra mat-och vattenskålar med matchande underlägg.
- En goodiebag med hundlortspåsar, blandat hundgodis, leksak och ett brev med olika tips om vart du och din hund kan hitta guldkornen för bla hundtrimming, en ny outfit för kvällen, härliga promenadstråk osv.
- Extra städning av hotellrummet efter avresa

Från hotellrevyn.se:
"....Konceptet lanserades i juli förra året. Och även om det inte precis har varit någon rusning, så tycker både Caroline och Cecilia att de har märkt ett ökande intresse för att ta med sig vovven på semester.
– Det är många som ringer och frågar. De blir ofta positivt överraskade när man berättar om vårt paket, säger Caroline.
– Jag tycker att det har blivit lite mer som i ­Hollywood, där hundarna behandlas som människor. Fast här i Sverige är det så klart mer lagom, säger Cecilia och öppnar dörren till ett av hundrummen.
Frasse noterar genast överraskningarna som väntar på golvet: coola svarta matskålar och en goodiebag fylld med leksaker, godis och snygga bajspåsar.
Och överst – ett välkomstkuvert till vovven och dess sällskap.
– När gästerna ringer och bokar hundrum brukar vi fråga vad hunden heter så att vi kan skriva hundens namn på kuvertet, säger Cecilia."

Twin Standard


Hotell nr 2.

Medeltids hotellet i Visby

Det ingår en bädd till hunden, bajspåsar och ett par smaskiga hundben. Om vovven vill ha, vill säga.

Från Hotellrevyn.se:

"...Eftersom hotellet fortfarande bara har ett hundrum så är det många som bokar långt i förväg. Det kostar något mer än ett vanligt rum, men då ingår också en bädd till hunden, bajspåsar och ett par smaskiga hundben. Om vovven vill ha, vill säga.
– En hundgäst visade sig vara allergisk mot hundben, så han fick färska gotländska morötter i stället. Det älskade han, säger Camilla och ler.
Hon har själv ingen hund, men tycker om när det finns hundgäster på hotellet. Det blir en hemtrevlig stämning som går bra ihop med hotellets medeltids­tema, tycker hon.
– Vi är ett litet hotell och det är hemtrevligt med en hund."


Kristinas och Petrus hemliga kammare Badrum i rum 15

Ja som ni märker är det stor skillnad på hotellen. Men jag kan inte riktigt välja för ser ni hur myigt det i Visby ser ut? Åh jag vill bara krypa ner i de stora fluffiga sängarna! Och jag tror eller vet att hundarna skulle uppskatta att springa och leka på stranden än att gå runt i Stockholm. Men samtidgt låter hundpaketet som hotellet i Stockholm har, jätte bra. Och jag kommer ju ha mycket mer att skriva om med tanke på caféer och affärer. Så vilket tror ni på? Vilket skulle ni åkt till med era hundar?


raspresentation

Först vilja börja med att tacka för de kommentarer jag fick i förra inläggen, jag blir jätte glad för ännu fler tips och frågor och sen om ett tag lovar jag att ha svar på allting!

Ja jag lovade tidigare att jag skulle berätta lite mer om Zacs raser. Jag ska försöka att hålla mig kortfattad så det inte blir så lång tråkigt;)

Vi börjar med Dogo Argentino så tar vi amstaffen en annan dag!

Användning: Föser får och boskap, men huvudsysslan är framför allt att vakta hjorden mot rovdjur och tjuvar. Arbetar ofta självstädigt och kan ha mycket skarpt vaktveteende. Många av dessa hundar används idag oftaenbart som sällskaps hundar.

Dogon har avlats fram från 10 olika raser.

De hade en vision om en storviltshund som skulle klara att attackera, ställa vildsvin, vara modiga och starka nog för att jaga puma och jaguar, samtidigt som de ville ha en hund som skulle vakta hemmet och fungera socialt inom familjen.

Egenskaper: 

  •  Ofta stor skillnad mellan hane och tik.
  • Vissa kan ha stort viltintresse, förföljer och kan riva vilt.
  • Modiga och orädda, mycket självständiga och envisa.
  • Mycket starkt revirförsvar.
  • Mycket kroppståliga men har en stor kroppszon
  • Ofta tystlåtna.
  • Leker brottningslekar, tacklar, knuffas och sätter sig på motståndaren.

  • Här har ni lite olika doggosar.


Träningsråd:

- INGA KAMLEKAR
- Tidig kroppshantering med snälla, stadiga händer.
- Lugn och bestämd uppfostran, ej auktoritärt eller bestraffande.
- Respektera hundens kroppszon.
- Lock och pock istället för tvång är viktigt.
- Välj hundumgänge, passar inte all leka med alla raser.

På Zac har jag märkt vissa av dessa egenskaper som jag nämt tidigare t.ex han vaktar oerhört mycket speciellt på nätterna och han kan inte leka med vem som helst eftersom deras lekar går ganska tufft till och andra hundar kan bli skrämda av deras fart och hårda tacklingar.

När det gäller båda Zacs raser och även andra "kampraser" tycker jag det finns två sidor. Det finns de som avskyr och är livrädda för hundarna och som ryggar undan när man är ute och går. Sen finns det dom som är helt tvätom och ska försvara raserna och pratar illa om de som inte tycker om raserna. Jag tycker båda är fel. Jag tycker att man ska ha respekt för hundarna eftersom de kräver en viss uppfostran och väldigt mycket träning för att bli bra och sociala sällskaps hundar men samtidigt tycker jag att det är fel att dömma hundarna när man inte har någon kunskap om vad det är för individer. Men det gäller alla hundar. Man kan inte räkna med att få en bra t.ex barnhund bara för man köper en Labrador utan det är något man måste göra hunden till likså med "kamphundarna". Bara en åsikt ifrån mig.

Det blev ganska mycket text ändå. Hoppas ni förstår vad jag menar! Nu har jag och Zac precis varit ute på sista kvälls rundan och ska krya ner i sängen, Ja min lill plutt sover i sängen under täcker med huvudet på kudden.. 

Kram


resa med hunden

Så mitt projektarbete går ut på att ta reda på hur det är att resa med sin hund. Eftersom jag går samhäll med inrikning hotell och Zac är mitt största intresse så har jag valt att fördjupa mig i detta.
Tanken är att jag ska ta reda på vad man ska tänka på och vilka lagar som gäller när man reser med sin hund/hundar i både Sverige och utomlands. Jag ska själv åka till Stockholm eller Visby ( kan inte riktigt bestämma mig ) och se hur man blir bemött av personal och andra, som en börda eller som en möjlighet? 
Sen är tanken att sätta ihop en broschyr om vad jag har kommit fram till.
Jag tycker det ska bli jätte roligt! Men det finns väldigt lite information om vad hotell har att erbjuda till hundägare så om ni har några tips så skriva gärna en kommentar! Eller om det är något speciellt som ni undrar över om resor/hotell/färdsätt!

Kram på er

 Senare ikväll ska jag berätta mer om Zacs raser, inte så många som vet vad Dogo argentino är?



Jag och Zac på ett café i Jönköping i för några veckor sedan. Då var han fortfarande så pass liten så att han kunde få plats i knät.

Hejsan!

Hejsan!
Jag heter Karolina och har startat den här bloggen framför allt för mitt projektarbete som jag ska genomföra under mitt sista gymnasie år.
Här får ni följa mig och min hund Zac under våran vardag som är fylld av det mesta.
Zac är 7 månader gamal nu och växer så det knakar. Han är en blandras av 25% Amstaff och 75% Dogo argentino. Han älskar att mysa och när han vill ha kärlek hoppar han upp i soffan och lägger huvudet på min axel. Annars är han ett riktigt busfrö och har massor av energi.
Nu vet ni lite om oss, fortsätt läsa så får ni veta mer!

Kramar
Karro



Här ligger min sötnos just nu och sover.

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0