hunduppfostran

Hur tänker hunden?

Det är viktigt att komma ihåg att en hund är en hund. De fungerar och tänker inte på samma sätt som oss människor. Genom att förstå det kan du undvika de vanligaste missförstånden i din hunduppfostran.

En av de vanligaste missuppfattningarna är att hunden mår bra av medbestämmanderätt och behöver få utlopp för sin egen vilja. Hur krasst det än kan låta mår faktiskt en hund allra bäst när den känner att den kan lita på dig som hundägare och slipper fatta egna beslut. Som husse eller matte är det rent av ditt ansvar att förse hunden med ett strukturerat, tryggt liv med klara riktlinjer.

Söka stöd hos dig
Om hunden någon gång är osäker på hur den ska agera bör dess spontana reaktion vara att söka stöd hos dig. Därför är det viktigt att du är uppmärksam på hundens signaler och hjälper den när så behövs. Om du är tydlig och konsekvent med din hund undviker ni många konfliktsituationer.

Komma undan med nästan
Det kan låta enkelt att ta befäl över situationen och att leda hunden genom livet. Men under tiden som din hund blir äldre och modigare kommer den ibland låtsas att den inte hör och försöka lösa olika situationer efter eget huvud.

Ta de bästa besluten
Som hundägare kan det vara lätt att tolka det som om hunden inte förstod vad du menade. Men då gäller det att utveckla ett knivskarpt sinne för när hunden inte förstår vad du menar och när den väljer att inte lyssna. Ge inte hunden friheten att själv avgöra hur olika situationer ska hanteras. Går det inte att lita på hunden får den till exempel inte springa lös innan den saken åtgärdats.
Ta ansvar och
En hund kan omöjligt klara av att fatta de klokaste besluten om vad som är bäst för den på egen hand. Därför du ska visa den att du tar ansvaret i alla lägen. En bra matte eller husse är tydlig och får hunden att känna sig säker på sin uppgift. Han eller hon står fast vid sitt ord och ändrar inte uppfattning titt som tätt. En stark hundägare törs dessutom ta konsekvenserna av sina beslut.

Lycka till med din hunduppfostran!

Källa: Agria.se


http://static.blogstorage.hi-pi.com/photos/simphsons.bloggspace.se/images/gd/1234507258/Hund-och-Katt.jpg


ruskigt skön söndag

Jag var ute med hundarna tidigt imorse (tidigt efter en jobbnatt= ca 10.00) då var solen framme, himlen var blå och det var ganska tomt med folk i parken här där vi bor. Jätte skönt! Efter att de gjort sitt så gick jag in, tog min bok och hämtade mitt täcke och la mig i soffan. Nu tänker jag inte resa mig upp! Har en skål med äppleskivor på ena sidan och datorn på andra, då klarar jag mig ganska länge! Hundarna ligger och snarkar och jag kommer förmodligen också slumra till. Guh vilken skön söndag! Jag ska bara ladda batterierna för den kommande veckan.
Sen har jag och min kille förmodligen hittat ett hus som vi kanske kan köpa! Det är jätte litet, ligger mitt i skogen och är super mysigt. Vi ska kolla på det på Fredag så får vi se, lägger upp bilder på der nu i veckan. Vi hörs senare när jag ska ut till mina föräldrar och äta lite mat.


Julklappar nu??

Här har jag kompisar som går och säger att de redan börjat köpa julklappar.. Oj då tänker jag, varför har inte jag ens tänkt på vad jag ska köpa? Så idag drog jag med mig Fredrik till a6 och där gick vi i flera flera timmar innan vi hittat julklappar till alla som ska ha.. Sen kollar jag på telefonen, det är ju inte ens december än! Varför har jag köpt alla julklappar innan det ens är december? Jaja nu är det gjort iallafall. Hundarna har haft en tråkig dag men husse har lovat att gå en lång promenad med dom nu.. Själv så ska jag träffa Frida en kompis en sväng och sedan jobba. Jobba jobba jobba. Jag gillar inte mitt jobb..

Är jag tjurig idag? Sorry isf, ni vet hur man blir efter att ha dragit runt en 30åring i massa affärer som har ungefär samma humör som en 6åring i trottsåldern.

Ha en bra kväll

Det smattrar på mina rutor

Regnet piskar på rutorna och jag sitter i soffan med täcket runt om mig och tittar på bilder från min och min sambos thailansresa som vi gjorde i somras.. Åh vill dit. Vill känna solen mot min hud igen..






blåsljud på hjärtat

Något jag inte berättade för er igår var att när vi var hos vetrinären så hittade de ett blåsljus på Zacs hjärta.. Jag vet inte riktigt vad det innebär men många har sagt att det kan växa bort på så unga hundar.. Usch jag vet varken ut eller in.. Kommer han dö nu eller? Vi ska på ultraljud i nästa vecka så då får vi veta mer.. Det känns tufft. Vet inte vad jag skulle ta mig till om jag fick reda på att Zacs hjärta inte kommer orka leva ett helt liv. Jag säger ju till honom varje dag att han och jag ska vara tillsammans i all evighet.. Tårarna rinner. Men hoppas att det inte är så allvarligt. Orkar inte skriva mer ikväll.



Älskade lilla Zac, stanna hos matte..

kemisk kastrering

Idag har Zac blivit kemisk kastrerad. Fredrik, min sambo retar honom jätte mycket! Ja jag valde att göra en kemisk nu, den hålla bara i ½-1 år men då ser man hur mycket effekt det skulle ge att göra en riktig kastrering. Det såg ut som när man chipar hästar eller hundar, en jäättte stor spruta som de sätter i nacken. Jag kunde inte titta men jag hörde hur Zac tjöt till.. Aw min lilla plutt men sen var han jätte glad. Jag vill kastrera honom dels för att vi har Zelda hemma och när hon löper är det inte kul, plus att jag vill undvika allt som går att han blir minsta lilla arg mot andra hundar för det är nog bland det jobbigaste som finns. Sen är det ju en mängd andra fördelar med sjukdomar och så som är bra.
Passade på att väga honom också, hela 30 kg väger min "lilla" plutt! Ingen liten hund.
Vad tycker ni om kastrering?


En styck Zelda och en styck Zac

Ja som rubriken låter så har jag en av varje i soffan, de snarkar, fiser , drömmer och jag älskar dem hur mycket som helst. Jag hade planer på att åka till hundklubben i fredags men tyvärr så fick jag reda på att de har flyttat alla hinder till ridhuset där vinterträningarna hålls. Zac är förliten för att vara med på riktig träning än och jag gör endast små små övningar med honom än, dels för han älskar det och lite gympa för hjärnan är aldrig fel!

Nej nu ska jag göra ordning lite kvällsmat till mina bjässar, de måste alltid äta i olika rum eftersom Zelda är klar på 2 sekunder medans Zac är inte sånt stort fan av hundfodret och tar ungefär 20 minuter på sig. Ha en bra kväll.


Från valpkursen i somras


Mina båda busisar, Zelda har sin vanliga kontroll av Zac ocg kollar så han är hel och ren;)

hemlis och resa

Jag är lite sur idag, den första saken är att jag hade ju tänkt att berätta en sak här i bloggen och för övriga världen men det visade sig att jag var tvungen att vänta ett par veckor till:( Sorry.

Det andra är att jag måste boka om min resa till Stockholm! Fan! Vi ska ha lilla julafton då hos min sambos föräldrar eftersom hans systers barn ska vara hos sin pappa på julafton. Jätte trevligt men jag nu måste jag boka om, ska se om jag kan få dagen innan så vi kommer den 17 och åker hem den 18.. Håll tummarna!



Jaja nog med det, jag har något annat att prata om idag.

Jag ligger i soffan och pluggar, tvin står på i bakgrunden: 

Top dog USA

Amerikansk realityserie från 2008. Säsong 1. Amerikas bästa hund utses. I den här realityserien bor hundar och deras ägare tillsammans i ett hus under tiden de tävlar om vem som är bäst. Hundarna och deras ägare har alla olika bakgrunder. Somliga har tävlat i skönhet, och andra har tränat sina hundar själva hemma.


Åhh det är hemskt! Det ska bli den bästa hunden.. Men allt är på så låg nivå.. Tävlingar kan gå ut på att hunden ska sitta kvar när någon annan lockar på den. Ska man inte kunna kräva lite mer av hundarna som är med i ett sånt program? Visst jag förstår deras resonemang över att det går ut på kontakten mellan ägare och hund och att man inte ska tvinga fram något men ändå.. Inget roligt program helt enkelt.

Försökte hitta bilder från programet men det var svårt.


idag vill man nog inte vara hundägare och hundarna vill inte vara hundar

Det har regnat hela dagen, hundarna ställer sig på trappan utanför dörren och ger först regnet en blick och sedan mig en blicks om säger "måste vi?". Ja det har inte blivit några två timmars promenader idag men det är bara bita ihop och ge sig ut.

Jaja nu ska jag spendera kvällen i soffan med mina tjockisar och mysa. Hoppas vädret är bättre hos er!


Kram

kasst väder

Jag bokade hotellet idag, jag veeet så sent jag skulle ju åka imorgon typ? Men det har hänt massa annat som jag kommer prata om på fredag (många vet det redan som läser bloggen) så resan blev uppskjuten och sen de närmsta veckorna är det hundmäss=fullbokat! Så nu ska vi åka 18 December! Men jag har gjort annat på mitt projektarbete idag, jag kan ju inte avslöja för mycket än då blir det ju inget kul att läsa resultet! Men jag har pratat med jordbruksverket om pass, vet. intyg osv osv. Men något jag har svårt att hitta är om hur det är att ta med kamphundar i t.ex Spanien, säger vi. Man måste ta kontakt med ambasaden i det gällande landet. Då har jag försökt få kontakt med en ambasad i Spanien men inte lyckats. Ska försöka igen. Det är ju något allvarligt eftersom jag har hört att i vissa länder avlivar de kamphundar om polisen ser dem. Men som sagt bara något jag hört.

Ja jag är ledig mycket denna veckan och vädret är inte kul någonstans, sitter mest och kollar på sista minuten resor!

Ha en bra kväll.

bra humör

Idag är jag glad, jag är ledig och går runt här hemma, städar lite och lyssnar på julmusik.

Jag älskar julen men detta året kommer det bli konstigt, julen har på något sätt alltid varit förknippad med mormor och morfar och efter att morfar gått bort så har allt ändrats.. Men jag försöker få lite julstämning här hemma iaf fast det är över en månad kvar;)


Ja ledig som sagt, städar. Zac ligger på golvet och tuggar på sitt ben eller just nu står han upp och försöker slita sönder det. Zelda är hos "farmor och farfar" idag alltså Fredriks föräldrar, de tycker om att ha henne då och då och Zac gillar att få lite extra uppmärksamhet.


Jag fick ett sug att åka och träna lite med Zac nu så det ska jag försöka hinna med på Fredag denna veckan!


 




Ne nu blev jag ruskit tränsugen, ska nog gå ut o gå en sväng med långlinan!




bilder

Jag har äntligen förstått hur min mobil fungerar och kan lägga över bilderna som jag tagit med den. Så här får ni lite alla möjliga bilder att kika på.


Vi börjar med den här, en bild från Thailand tidigare i somras! Ser ni hur bruna ben jag har? Åh vad jag vill ha sol.. Detta var från våran balkong, ingen dålig utsikt!


Här har vi en bild från när jag och Zac har legat i liljeholmsparken här i Jönköping och solat, Zelda är förmodligen också med.


Här har lilla Zac somnat i det höga gräset vid hudbadet som vi var vid många gånger i somras. Han var inte så stor där!



Vi var med husse när han skulle åka cross, passade på att gå en riktigt lång promenad i skogen. Tyvärr tänkte inte Zac sitta stilla på kortet.


Husses leksak!


Zac i stadsparkens hundhage.


Zac i sin regnoverall som han tyvärr har vuxit ur nu.


Båda mina änglar.


Mina två vänner på midsommar


En trött pojke.

Så nu orkar jag inte mer för idag men där har ni lite bilder;)

dags att flytta?

Vi håller på och tittar på hus, vi bor i lägenhet nu och med två hundar och det funkar inte alls! Så hus dags var det..

Har har ni ett hus som vi ska kolla på söndag, jätte fint men tror det blir lite dyrt. Vad tycker ni?

http://www2.skandiamaklarna.se/bilder.aspx?guid=3L72GCN7T0LNJFBU&typ=CMVilla&type=all

Det gick visst inte kopiera bilderna men tryck på länken så kommer ni direkt till bilderna!


det är kallt ute

Burr, jag ligger i soffan med en hund på varje sida, men nu ska vi ut i kylan på en lång promenad.


jag har alltid mina vakter med mig



Mina hundar skulle kunna dö för mig.. Jag skojar inte.
Idag på våran lång promenad så möter vi en stoor ilsken boxer som springer ut från sin trädgård. Lös.
Den skäller åt oss och kommer i snabb galopp.
Där står jag med en pitbull i varje hand och känner hur kopplena sträcks.

Zac och Zelda reagerar så att de ställer sig så nära varandra som det bara går mitt framför mig och reser varje hår de har på kroppen och morrar. De såg ut som monster. Men när boxern är ca 1m ifrån oss, tvärstannar den och börjar helt plötsligt backa innan den springer tillbaka till sin trädgård. Hela promenaden hem sedan går mina hundar på varsin sida om mig, nosar inget, kissar inget osv.



jaja nog om det här har ni lite bilder:

Twin Standard

Deluxe Queen Rum (med egen bastu)

Deluxe Queen Rum (med egen bastu och jacuzzi)

Jacuzzisviter

Lite bilder på hotellet som vi ska till !

Men eftersom hotellets bilder inte alls överensstämde med verklighenetn sist, när vi var i halmstad har jag låga förväntningar.




I nästa vecka kommer jag med en överraskning till bloggen, och det har INTE med hundarna att göra hah.




stockholm!

Jaha då är det dags att boka resan till Stockholm med vovvarna.

Jag planerar att boka hotell imorgon och hoppas att de kan ta emot oss 19-20 november. Tills dess ska jag ha hunnit fixa ordentliga åksjuketabletter till Zac så han klarar av bilfärden upp, det tar ju ändå några timmar.

Så vad är mina planer för resan? Jo något som är ett måste är..:

  • Fika på hundcafé
  • Handla nya kläder till hundarna
  • Kolla hur bra "grön områden" det finns till hundarna
  • Försöka hitta en restaurang som tar emot hundar
  • Observera hur jag blir bemött på hotellet med mina djur
  • Utvärdera deras hundpaket

Tror ni jag kommer ha fullt upp? Det tror jag..

Hur går det annars med mitt projektarbete då?

Jo.. Det går framåt och imorgon eller på fredag ska jag ringa till jordbruksverket och pressa dem på all information de har om resa med hunden.. Jag har pratat med dem innan man behöver en repetion!

Något som jag har börjat fundera på är hur jag ska trycka min borchyr. Någon som har någon idé? Skriv en kommentar isf.


Lilla fina Zelda
a


RSS 2.0